מתכון וצילום: butteredblasphamy

דבש תאנים

 

המתכון של השף ישראל שר, הבעלים של הקייטרינג MED Levantine Kitchen, וכן עורך אירועים וסדנאות פרטיות, בין השאר גם באקדמיה של בולטהאופ. תחליף דבש טבעוני, טעים וקל להכנה.

ההכנה פשוטה למדי ואידיאלית לניצול תאנים בשלות מאוד (בשאר השנה אפשר להשתמש בדבלים, קרי תאנים מיובשות). היתרון הגדול הוא שמדובר במוצר שמחזיק לאורך זמן ואין בו תוספת סוכר או למעשה אף חומר נוסף אחר למעט תאנים ומים. מה עושים איתו? בדיוק מה שעושים עם דבש או סילאן: רטבים לסלטים, יוצקים מעל ירקות צלויים או מוסיפים למרינדה של בשרים (נניח, עוף שלם צלוי בזיגוג דיבס תאנים).

מצרכים:

5 ק"ג תאנים בשלות

הכנת הדיבס:

שוטפים את התאנים הטריות הבשלות (אם לא בעונה, אפשר להשתמש בדבלים), וחוצים אותן. מעבירים לסיר גדול ומכסים במים. מבשלים כשעתיים. מסננים החוצה את התאנים, וממשיכים לבשל את הנוזל שהתקבל כשעתיים נוספות או עד שמתקבלת מולסה (דבשה) כהה ודי נוזלית.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#

נגישות