מתכונים

העגבניות בשלות מידי לסלט? הבננות השחירו וכבר לא מעוררות תיאבון? הנה כמה מתכונים מרעננים שימנעו זריקת מזון ויאריכו את חייהם של המוצרים שנמצאים במקרר.

מתכונים לחגים

חוגגים בשפע וללא בזבוז מיותר!

צלי בקר בתבשיל ירקות

לארוחת שישי או חג, מנה קלה להכנה שנותנת חיים חדשים גם לירקות עייפים

דבש תאנים

תחליף טבעוני לדבש, באדיבות השף ישראל שר. אידיאלי לתאנים קצת בשלות מידי

פילה דג-ים בתירס

מתכון באדיבות מסעדת 'קלארו', אשר עושה שימוש בכל חלקי התירס לטעם מיוחד ומעניין

מטבוחה מעגבניות בשלות מידי

המתכון הזה יעשה חסד עם העגבניות השמנמנות שנחו במקרר יותר מידי. מומלץ עם חלה טרייה.

רוטב עגבניות במסורת דרום איטליה

לקראת סוף הקיץ כשיבול העגבניות בשיא והמחיר בשפל, מכינים בקלות בסיס לרוטב עגבניות עשיר שמחזיק זמן רב ללא חומרים משמרים

נשנוש קליפות קריספי

אתם הולכים לצחוק מכמה שזה קל, טעים ובר נשנוש

מטבוחה מעגבניות בשלות מידי

המתכון הזה יעשה חסד עם העגבניות השמנמנות שנחו במקרר יותר מידי. מומלץ עם חלה טרייה.

טבעות גבינה אפויות

הגבינה הצהובה מתחילה להתייבש? קבלו מתכון לחטיף מרענן וכייפי שיתאים לכל שעה ביממה.

סלט עשבים ירוקים ברוטב הדרים

קניתם סוגים שונים של עשבי תיבול, אבל הייתם זקוקים רק לכמה ענפים מכל מקבץ. במקום לזרוק את מה שנותר, למה שלא תכינו סלט רענן וטעים?

דלעת צלויה

קניתם דלעת לתבשיל, ו..אופס אחרי שבוע גיליתם ששכחתם חתיכה ממנה במקרר. רגע לפני שאתם משליכים את הקוביה הרכה לפח יש לנו הצעה!

אורז מטוגן ורענן

נתקלתם באורז עצוב שנשכח במקרר? הנה דרך מצוינת להחזיר אותו לחיים ומומלץ לצרף אליו כמעט כל ירק שנמצא על סף זריקה לפח.

רסק תפוחים ביתי עם טחינה וצ'יה

התפוחים היפים החלו "להתבגר" – כמה קימטוטים, אזורים שהתרככו והם כבר לא מעוררים רצון לנגוס. במקום לזרוק אותם, אפשר להכין מנה טעימה, בריאה ומהירה!

לחם פודינג למנה עיקרית

נותרו לכם במקרר עגבניות שרי שלא השתמשתם בהן והחלו להתקמט. על השיש יושב חצי לחם שלא נעשה בו שימוש. רגע, לפני שאתם משליכים אותם לפח בואו לנסות מתכון חדש ומנחם.

ממרח פלפלים

נשארו לכם כמה פלפלים רכים במקרר ללא שימוש? זה הזמן להכין ממרח פלפלים שמתאים למגוון שימושים: פסטה, ממרח לסנדוויץ' או מטבל לנאצ'וס.

ספנקופיטה (פשטידת תרד יוונית)

תרד הוא ירק נהדר, טעים, רענן וחשוב מכך הוא מקור מצוין לברזל. הנה פשטידה מלאת טעמים, שגם ניתן להקפיא עד לארוחה הבאה.

קוקו - פשטידת ירק פרסית

הכנתם מרק וכמה תבשילים  ונותרתם עם עשבי תיבול ריחניים. במקום לתת להם לנבול בואו לראות איך מכינים פשטידה קלילה ומהירה.

סלט חסה צרובה

החסה גידלה שוליים חומים ולא מעוררת תיאבון? הנה רעיון מעולה עבורה

עוגת חלב חמוץ

החלב החמיץ ויעשה את דרכו לאשפה בקרוב?
דקה לפני שאתם זורקים אותו הציצו במתכון לעוגת חלב חמוץ מנצחת.

לזניה מחייכת עם קרם תירס ופטריות

קלחי תירס שנשכחו במקרר, פטריות שהחלו להתכווץ בסלסלה. כל אלו יקבלו מענה במתכון נהדר וטעים ללזניה מזן חדש.

פריטטה ירוקה ואוורירית

הנה רעיון לפריטטה מפונפנת שתציל ביצים שכמעט פג תוקן וגם ירקות שכבר פחות כייף לשים בסלט.

לביבות תירס

מרגישים שתמיד יש יותר מידי קלחים בחבילת התירס? הנה פתרון למיותרים שבחבורה.

פולנטה פיצה טבעונית

לפעמים אפשר "לתפוס שתי ציפורים במכה". ככה זה כשמכינים פיצה בלי בצק, שאפשר לשים עליה את כל הירקות שיושבים להם סתם כך במקרר.

אנטיפסטי עם בלסמי מצומצם

הגזר התרכך, הבטטות השחירו והאורחים כבר בדרך? זה הזמן לאנטיפסטי מצויין שמתאים לכל עונה.

עוגת ליים ומנגו

קניתם שלושה מנגואים, הספקתם לאכול רק שניים, השלישי נותר על המדף והפך רך מדי? במקום לזרוק הכינו עוגה מרעננת

ריבת יין

הזמנתם חברים ונשאר בקבוק יין פתוח? פתחתם יין לארוחה והוא לא הצליח לרומם את האווירה? נצלו את היתר להכנת ריבה!

צ'יפס תפוח

התפוחים שקניתם התרככו ואיבדו את הצבע והברק שהיו להם? במקום לזרוק אותם תוכלו להכין חטיף פשוט, טעים ובריא.

לאתר ארגון The Natural Step ישראל

צילומים: ענת פייזר                   עיצוב ובניית אתר: סטודיו שארפ

נגישות