עובדות ומספרים

שאנחנו זורקים מזון –

מה אנחנו באמת זורקים?

צפו בסרטון וגלו !

בזבוז מזון בישראל

ישראל נמצאת במקום השני בבזבוז מזון בין מדינות ה-OECD ומייצרת מידי שנה 2.4 טון פסולת מזון – כשליש מהייצור המקומי. 50% מהמזון שנזרק ראוי למאכל אדם ומגיע לאשפה כתוצאה מדפוסי התנהגות, חוסר מודעות הרגלי הקנייה שלנו ועוד.

בזבוז מזון בישראל

ישראל נמצאת במקום השני בבזבוז מזון בין מדינות ה-OECD ומייצרת מידי שנה 2.4 טון פסולת מזון – כשליש מהייצור המקומי. 50% מהמזון שנזרק ראוי למאכל אדם ומגיע לאשפה כתוצאה מדפוסי התנהגות, חוסר מודעות הרגלי הקנייה שלנו ועוד.

ק"ג בשנה נזרקים על ידי משפחה בת 4 נפשות

%

אחוזים מהיקף הייצור המקומי נזרק לאשפה

בעיה עולמית

בשנים האחרונות מסתמנת תופעת בזבוז המזון כבעייה עולמית, אשר גורמת לאובדן עצום של משאבי סביבה, חברה וכלכלה. עבור משק הבית הממוצע, מדובר באובדן ישיר של אלפי שקלים וזאת בזמן ש 300,000 משפחות סובלות מאי ביטחון תזונתי בישראל. החדשות הטובות הן שעם קצת מודעות ונכונות נוכל לצמצם את בזבוז המזון בישראל.

אז מה עושים? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לזרוק פחות מזון

 

"

לאתר ארגון The Natural Step ישראל

* הנתונים מתוך דוח אובדן מזון בישראל לשנת 2016 של BDO ולקט ישראל

על פי הדו"ח הלאומי לשנת 2017 של לקט ישראל וBDO –

2.3 מיליון טון אובדן המזון בישראל לשנת 2017

19.3 מיליארד ש"ח ערך המזון האבוד

1.1 מיליון טון מזון הינו בר הצלה

465 אלף משפחות חיות בתנאי אי ביטחון תזונתי

50% מהיקף שווי המזון בר ההצלה הינו במקטע קמעונאות והפצה = כ-3 מיליארד ₪

צילומים: ענת פייזר                   עיצוב ובניית אתר: סטודיו שארפ
נגישות