מתכון וצילום: butteredblasphamy

עוגת חלב חמוץ

החלב החמיץ ויעשה את דרכו לאשפה בקרוב?

דקה לפני שאתם זורקים אותו הציצו במתכון לעוגת חלב חמוץ מנצחת.

המרכיבים מתאימים לתבנית אינגליש קייק בקוטר 23 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 20-25 ס"מ.

רשימת מרכיבים:

1/3 2 כוסות קמח מנופה

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית אגוז מוסקט מגורד או טחון

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית מלח

3/4 כוס חמאה מומסת

1/4 1 כוס סוכר

3 חלבונים

1/8 כפית קרם טרטר.

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מקציפים בקערה נפרדת את החמאה והסוכר.

מוסיפים 3 חלמונים גדולים, אחד בכל פעם, ומקציפים לתערובת אחידה. על מהירות הקצפה נמוכה, מוסיפים ב-3 חלקים לסירוגין את תערובת הקמח והתבלינים עם 3/4 כוס חמאה+ 2 כפיות חלב חמוץ (או יוגורט).

מקציפים בקערה נפרדת עם מיקסר נקי את החלבונים, קרם הטרטר ומוסיפים בהדרגה 1/4 כוס סוכר.

מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת העוגה ומעבירים הכל לתבנית משומנת ומקומחת.

אופים 45-55 דקות.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#

נגישות