מתכון וצילום: מור פלג

אנטיפסטי עם בלסמי מצוצמצם
 

כתבה וצילמה: מור פלג

אפונה וגזר יושבים במקרר, לפעמים יחד עם בטטה, או אולי פלפל אדום, לפעמים אין אפונה ובמקומה יש חציל… כך או כך, כשנשארים לכם כל מיני ירקות שלא נמצא להם שימוש, תמיד אפשר להכין אנטיפסטי מלא בטעמים.

רשימת מרכיבים:

2 בטטות

1 כרישה

2 בצלים סגולים

2 סלקים

2 קישואים (או זוקיני)

אשכול עגבניות שרי

200 גרם פלפלוני ביס (או גמבה/פלפל)
* ניתן כאמור להשתמש בכל ירק שזמין וטעים לכם.

לתיבול – מלח, פלפל, מעט צ'ילי גרוס, שום יבש, ענף רוזמרין, 2 כפות שמן זית

להגשה – 2 כפות שמן זית + 2 כפות חומץ בלסמי מצומצם

 הוראות הכנה:

סלקים יש לשטוף ולארוז היטב בשכבת נייר אפייה ושכבת נייר כסף, ולאפות עד להתרככותם. אפשר לשים אותם בתחתית התנור בזמן שאופים דברים אחרים.

את שאר הירקות חותכים לחתיכות גסות וגדולות של כ-2 ס"מ, ומניחים בתבנית.

בצל – חותכים לרבעים.
כרישה – חותכים לרוחבה בעובי של כ-3 ס"מ.

בוזקים על הירקות שמן זית ואת התבלינים (גם אותם ניתן לשנות לפי טעמכם האישי), מנערים קלות את התבנית כך שכל הירקות ייעטפו בשמן ובתיבול, ואופים בחום גבוה של כ-200 מעלות עד לריכוך והשחמה של הירקות.

 לאחר שהוצאתם את הירקות מהתנור, ערבבו היטב שמן זית עם חומץ בלסמי ושפכו על המנה.

 הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#

לעוד מתכונים של מור: http://pormeleg.kitchen/

https://www.facebook.com/pormeleg.kitchen/

 

אנטיפסטי עם בלסמי מצוצמצם 

כתבה וצילמה: מור פלג

 

מתכון וצילום: מור פלג

אפונה וגזר יושבים במקרר, לפעמים יחד עם בטטה, או אולי פלפל אדום, לפעמים אין אפונה ובמקומה יש חציל… כך או כך, כשנשארים לכם כל מיני ירקות שלא נמצא להם שימוש, תמיד אפשר להכין אנטיפסטי מלא בטעמים.

רשימת מרכיבים:

2 בטטות

1 כרישה

2 בצלים סגולים

2 סלקים

2 קישואים (או זוקיני)

אשכול עגבניות שרי

200 גרם פלפלוני ביס (או גמבה/פלפל)
* ניתן כאמור להשתמש בכל ירק שזמין וטעים לכם.

לתיבול – מלח, פלפל, מעט צ'ילי גרוס, שום יבש, ענף רוזמרין, 2 כפות שמן זית

להגשה – 2 כפות שמן זית + 2 כפות חומץ בלסמי מצומצם

 הוראות הכנה:

סלקים יש לשטוף ולארוז היטב בשכבת נייר אפייה ושכבת נייר כסף, ולאפות עד להתרככותם. אפשר לשים אותם בתחתית התנור בזמן שאופים דברים אחרים.

את שאר הירקות חותכים לחתיכות גסות וגדולות של כ-2 ס"מ, ומניחים בתבנית.

בצל – חותכים לרבעים.
כרישה – חותכים לרוחבה בעובי של כ-3 ס"מ.

בוזקים על הירקות שמן זית ואת התבלינים (גם אותם ניתן לשנות לפי טעמכם האישי), מנערים קלות את התבנית כך שכל הירקות ייעטפו בשמן ובתיבול, ואופים בחום גבוה של כ-200 מעלות עד לריכוך והשחמה של הירקות.

 לאחר שהוצאתם את הירקות מהתנור, ערבבו היטב שמן זית עם חומץ בלסמי ושפכו על המנה.

 הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#

לעוד מתכונים של מור: http://pormeleg.kitchen/

https://www.facebook.com/pormeleg.kitchen/

 

נגישות