מתכון וצילום: גל ממליה, בלוג פתיתים

צ'יפס תפוח

כתב וצילם: גל ממליה מהבלוג פתיתים

התפוחים שקניתם התרככו ואיבדו את הצבע והברק שהיו להם בסופר? במקום לזרוק אותם תוכלו להכין חטיף פשוט, טעים ובריא.

רשימת מרכיבים:
כ-4 תפוחים
תבלינים

הוראות הכנה:

פורסים את התפוחים לפרוסות דקות, עם סכין חדה או מנדולינה (מכל תפוח צריכות להתקבל 10-12 פרוסות, כאשר עובי הפרוסה יקבע את מידת הפריכות).
אין צורך להוציא את מרכז התפוח.
מחממים תנור ל-120 מעלות.
מניחים נייר אפייה על תבנית ומפזרים עליו את הפרוסות, ומכניסים לתנור למשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה הופכים את הפרוסות וזה הזמן לתבל: קינמון עובד נהדר והוא קלאסי לתפוח; אבל, אפשר גם להעז ולתבל בפפריקה מעושנת; כמון; ואפילו אבקת ג'ינג'ר.
מחזירים את התבנית לתנור לשעה-שעה וחצי נוספת עד שהתפוחים משחימים (הזמן תלוי בעובי הפרוסות).
מוציאים את פרוסות התפוחים מהתבנית יחד עם נייר האפייה אל השיש, או לחילופין לתבנית צינון – הקירור יקשיח את התפוחים והם יהפכו לצ'יפס פריך.
*ניתן לשמור את הצ'יפס לפחות שבוע מחוץ למקרר בקופסה אטומה.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#

לעוד מתכונים של גל היכנסו ל:

http://www.ptitim.com/
https://www.facebook.com/Ptitim.Blog

צ'יפס תפוח

כתב וצילם: גל ממליה מהבלוג פתיתים

מתכון וצילום: גל ממליה, בלוג פתיתים

התפוחים שקניתם התרככו ואיבדו את הצבע והברק שהיו להם בסופר? במקום לזרוק אותם תוכלו להכין חטיף פשוט, טעים ובריא.

רשימת מרכיבים:
כ-4 תפוחים
תבלינים

הוראות הכנה:

פורסים את התפוחים לפרוסות דקות, עם סכין חדה או מנדולינה (מכל תפוח צריכות להתקבל 10-12 פרוסות, כאשר עובי הפרוסה יקבע את מידת הפריכות).
אין צורך להוציא את מרכז התפוח.
מחממים תנור ל-120 מעלות.
מניחים נייר אפייה על תבנית ומפזרים עליו את הפרוסות, ומכניסים לתנור למשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה הופכים את הפרוסות וזה הזמן לתבל: קינמון עובד נהדר והוא קלאסי לתפוח; אבל, אפשר גם להעז ולתבל בפפריקה מעושנת; כמון; ואפילו אבקת ג'ינג'ר.
מחזירים את התבנית לתנור לשעה-שעה וחצי נוספת עד שהתפוחים משחימים (הזמן תלוי בעובי הפרוסות).
מוציאים את פרוסות התפוחים מהתבנית יחד עם נייר האפייה אל השיש, או לחילופין לתבנית צינון – הקירור יקשיח את התפוחים והם יהפכו לצ'יפס פריך.
*ניתן לשמור את הצ'יפס לפחות שבוע מחוץ למקרר בקופסה אטומה.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#

לעוד מתכונים של גל היכנסו ל:

http://www.ptitim.com/
https://www.facebook.com/Ptitim.Blog

נגישות