מתכון וצילום: יובל מוזס, בלוג שירה אכילה

לחם פודינג למנה עיקרית

כתב וצילם: יובל מוזס מהבלוג שירה אכילה

נותרו לכם במקרר עגבניות שרי שלא השתמשתם בהן והחלו להתקמט. על השיש יושב חצי לחם שלא נעשה בו שימוש. רגע, לפני שאתם משליכים אותם לפח בואו לנסות מתכון חדש ומנחם.

רשימת מרכיבים:
750 גרם עגבניות שרי (כדאי בצבעים)
מעט שמן זית
250 גרם גבינת פטה
זיתים שחורים וירוקים
כ-6 שיני שום עם קליפה
פלפל חריף קטן
צרור בזיליקום
3 ג'בטות (במקור במתכון, אך ניתן להשתמש בלחם אחר דומה שהתייבש ונותר מאחור. כמו כן, מומלץ לחם יבש אך ניתן להשתמש גם בלחם טרי במידה ואין)
3 כוסות חלב
מיכל שמנת לבישול (30/15/10 אחוז לבחירתכם)
3 ביצים
מלח ופלפל

הוראות הכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות.
חצו את עגבניות השרי והניחו בשורות יפות בתבנית, ומסביבן את שיני השום בקליפתן. השפריצו על העגבניות והשום שמן זית, ופזרו עליהם מלח ופלפל – הכניסו לתנור לכ-45 דקות, עד שהעגבניות מצטמקות מעט ומתקרמלות. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לעגבניות ולשום להתקרר.
הוציאו את שיני השום מהקליפה וחצו אותן, חתכו פלפל חריף לחתיכות קטנות, פוררו את גבינת הפטה לפיסות קטנות-בינוניות וגלענו וחצו את הזיתים.
בקערה – ערבבו את החלב, הביצים והשמנת, ותבלו במלח ופלפל.

הערה חשובה: גודל התבנית יקבע את מידת הקריספיות והנימוחות של המנה. לקבלת מנה פחות קריספית
בצדדים ומאוד נימוחה במרכז (המועדפת על המחבר), די להשתמש בתבנית בגודל 20X30.

הרכבת המנה:
בוצעים חתיכות לחם קטנות מהג'בטה (או הלחם), מסדרים אותן בתבנית ובין החתיכות מפזרים בנדיבות עגבניות, גבינת פטה, שום, פלפל חריף, עלי בזיליקום קרועים, זיתים ומתבלים במלח ופלפל.
מעל כל הרכיבים יוצקים ½ או ⅓ מתערובת הנוזלים בהתאם למספר השכבות שתבחרו לעשות.
כשכבה עליונה מניחים שוב את התוספות השונות שהכנתם ללחם.
נותנים לתבנית לנוח כ-30 דקות, עד שהלחם סופח אליו את כל הנוזלים.
מחמים תנור ל-180 מעלות, ואופים את המנה כ-35 דקות – עד שהפודינג תפוח והחלק העליון השחים מעט.
מוציאים את הפודינג מהתנור ומניחים לו להצטנן (גם התפיחה תרד), ומגישים בחתיכות גדולות ונדיבות.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#

לעוד מתכונים של יובל:

https://ediblepoetry.wordpress.com
https://www.facebook.com/pg/ShiraAchila/photos/?ref=page_internal

 

לחם פודינג למנה עיקרית

כתב וצילם: יובל מוזס מהבלוג שירה אכילה

מתכון וצילום: יובל מוזס, בלוג שירה אכילה

נותרו לכם במקרר עגבניות שרי שלא השתמשתם בהן והחלו להתקמט. על השיש יושב חצי לחם שלא נעשה בו שימוש. רגע, לפני שאתם משליכים אותם לפח בואו לנסות מתכון חדש ומנחם.

רשימת מרכיבים:
750 גרם עגבניות שרי (כדאי בצבעים)
מעט שמן זית
250 גרם גבינת פטה
זיתים שחורים וירוקים
כ-6 שיני שום עם קליפה
פלפל חריף קטן
צרור בזיליקום
3 ג'בטות (במקור במתכון, אך ניתן להשתמש בלחם אחר דומה שהתייבש ונותר מאחור. כמו כן, מומלץ לחם יבש אך ניתן להשתמש גם בלחם טרי במידה ואין)
3 כוסות חלב
מיכל שמנת לבישול (30/15/10 אחוז לבחירתכם)
3 ביצים
מלח ופלפל

הוראות הכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות.
חצו את עגבניות השרי והניחו בשורות יפות בתבנית, ומסביבן את שיני השום בקליפתן. השפריצו על העגבניות והשום שמן זית, ופזרו עליהם מלח ופלפל – הכניסו לתנור לכ-45 דקות, עד שהעגבניות מצטמקות מעט ומתקרמלות. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לעגבניות ולשום להתקרר.
הוציאו את שיני השום מהקליפה וחצו אותן, חתכו פלפל חריף לחתיכות קטנות, פוררו את גבינת הפטה לפיסות קטנות-בינוניות וגלענו וחצו את הזיתים.
בקערה – ערבבו את החלב, הביצים והשמנת, ותבלו במלח ופלפל.

הערה חשובה: גודל התבנית יקבע את מידת הקריספיות והנימוחות של המנה. לקבלת מנה פחות קריספית
בצדדים ומאוד נימוחה במרכז (המועדפת על המחבר), די להשתמש בתבנית בגודל 20X30.

הרכבת המנה:
בוצעים חתיכות לחם קטנות מהג'בטה (או הלחם), מסדרים אותן בתבנית ובין החתיכות מפזרים בנדיבות עגבניות, גבינת פטה, שום, פלפל חריף, עלי בזיליקום קרועים, זיתים ומתבלים במלח ופלפל.
מעל כל הרכיבים יוצקים ½ או ⅓ מתערובת הנוזלים בהתאם למספר השכבות שתבחרו לעשות.
כשכבה עליונה מניחים שוב את התוספות השונות שהכנתם ללחם.
נותנים לתבנית לנוח כ-30 דקות, עד שהלחם סופח אליו את כל הנוזלים.
מחמים תנור ל-180 מעלות, ואופים את המנה כ-35 דקות – עד שהפודינג תפוח והחלק העליון השחים מעט.
מוציאים את הפודינג מהתנור ומניחים לו להצטנן (גם התפיחה תרד), ומגישים בחתיכות גדולות ונדיבות.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#

לעוד מתכונים של יובל:

https://ediblepoetry.wordpress.com
https://www.facebook.com/pg/ShiraAchila/photos/?ref=page_internal

 

נגישות