בישול

מה כדאי לבשל מייד אחרי הקניות? מה עושים עם אוכל מבושל שאף אחד לא רוצה לאכול? קבלו את העצות שיעשו לכם סדר במקרר.

טעמים משדרגים

ירקות ומאכלים מבושלים שיצאו תפלים תמיד יכולים להפוך למרקים או רטבים. העבירו אותם לבלנדר והוסיפו טעמים חדשים – מרק, חלב, שמנת, גזר, כרובית או תפו"א

הטריים ראשונים

משתמשים קודם במוצרים שתוקפם עומד לפוג או בירקות שעומדים לאבד את טריותם ורק בהמשך פותחים שימורים, גבינות או מוצרים שיכולים להמתין לכם עוד הרבה זמן

תקן זאת בעצמך

אם המרק יצא מלוח מדי הוסיפו חומץ, מיץ לימון או סוכר חום. גם דילול במים, הוספת עגבניות מרוסקות או ציר מרק מהפריזר יכולים לעזור. הוסיפו תפוחי אדמה קלופים לסיר המרק שיקלטו חלק מהמלח ואז הוציאו אותם לפני ההגשה והכינו מהם פירה.

כמעט בתוקף

לא צריך להילחץ מתאריך תפוגה – בהרבה מוצרים מדובר על "עדיף לפני" ולא "לשימוש עד". מוצרים שמסומנים ב"עדיף לפני" יכולים להיות טובים לאכילה גם בימים שלאחר התאריך המופיע על האריזה. סמכו על העיניים והאף שלכם

שרופים על הטעם הזה

תחתית התבשיל נשרפה ואתם חוששים שהארוחה נהרסה? הורידו את התבשיל מהאש, העבירו את החלק העליון שלו לסיר חדש וכסו אותו עם מטלית לחה למשך 10 דקות כדי לנטרל טעם שרוף.
נסו להוסיף רוטב ברביקיו, צ'ילי או אחרים לשיפור התבשיל.

הזבל של האחר

אם שימוש חוזר במטבח פחות מדבר אליכם ואתם עדיין מצוידים באוכל מבושל מלפני יומיים נסו לעניין את החברים בעבודה או השכנים בקופסאות עם מזון מבושל. לא תאמינו כמה אנשים יעריכו אוכל מבושל ביתי ואיכותי

שימוש חוזר

הפסטה עייפה ולא מלהיבה את בני הבית? נסו להעניק לה רוח רעננה בדמות פשטידה מעניינת. העוגה יצאה חסרת טעם? הכינו ממנה כדורי שוקולד מתקתקים. 

אמנות ההקפאה

 רובינו לא משתמשים בכל כיכר הלחם ביום הקניה, אז למה אנחנו שומרים עליה מוכנה לשימוש במחיר של אובדן הטריות? כדאי להתחיל להתרגל להוציא את הכמות שאנחנו צריכים מהמוצר ולהקפיא את כל השאר

הטריים ראשונים

משתמשים קודם במוצרים שתוקפם עומד לפוג או בירקות שעומדים לאבד את טריותם ורק בהמשך פותחים שימורים, גבינות או מוצרים שיכולים להמתין לכם עוד הרבה זמן

טעמים משדרגים

ירקות ומאכלים מבושלים שיצאו תפלים תמיד יכולים להפוך למרקים או רטבים. העבירו אותם לבלנדר והוסיפו קצת מרק, חלב, או שמנת. ברוקולי, תפ"א, כרובית וגזרים יעבדו מצוין גם כתוספת לתבשילים הנ"ל

שרופים על הטעם הזה

תחתית התבשיל נשרפה ואתם חוששים שהארוחה נהרסה? הורידו את התבשיל מהאש, העבירו את החלק העליון שלו לסיר חדש וכסו את הסיר עם מטלית לחה למשך 10 דקות כדי לנטרל טעם שרוף. אם הטעם עדיין לא מדהים נסו להוסיף רוטב ברביקיו, צ'ילי או אחרים

אמנות ההקפאה

רובינו לא משתמשים בכל כיכר הלחם או בכל  הביצים במגש ביום שקנינו אותם אז למה אנחנו שומרים עליהם מוכנים לשימוש בכל רגע במחיר של אובדן הטריות שלהם? כדאי להתחיל להתרגל להוציא את הכמות שאנחנו צריכים מהמוצר ולהקפיא את כל השאר. אפשר להקפיא תבשילים בתבניות מאפין גמישות, פירות יער על גיליון עוגיות ואז להעביר לשקית ואפילו להקפיא חלב בשקיות קרח

כמעט בתוקף

לא צריך להילחץ מתאריך תפוגה- ברוב המוצרים מדובר רק בהמלצה והם יהיו טובים לאכילה גם במים שלאחר התאריך המופיע על האריזה. סמכו על העיניים והאף שלכם

תקן זאת בעצמך

אם המרק יצא מלוח מדי הוסיפו חומץ, מיץ לימון או סוכר חום. גם דילול במים, הוספת עגבניות מרוסקות או ציר מרק מהפריזר יכולים לעזור. אפשר להוסיף תפוחי אדמה קלופים לסיר המרק שיקלטו חלק מהמלח ואז להוציא אותם לפני ההגשה ומכינים מהם יחד עם תפו"א מבושלים אחרים (ללא מלח!) פירה

הזבל של האחר

אם שימוש חוזר במטבח פחות מדבר אליכם ואתם עדיין מצוידים באוכל מבושל מלפני יומיים נסו לעניין את החברים בעבודה, שכנים או בני משפחה בקופסאות עם מזון מבושל. לא תאמינו כמה אנשים יעריכו אוכל מבושל ביתי ואיכותי על פני סנדוויץ' או מזון שנרכש בטייק אוואיי השכונתי

שימוש חוזר

הפסטה עייפה ולא מלהיבה את בני הבית? נסו להעניק לה רוח רעננה בדמות פשטידה מעניינת. העוגה יצאה חסרת טעם? שלבו אותה בכדורי שוקולד מתקתקים. התרשמו מהמתכונים שאספנו עבורכם ומבוססים על חומרים ותבשילים שכבר יש לכם במקרר

צילומים: ענת פייזר                   עיצוב ובניית אתר: סטודיו שארפ
נגישות