מתכון וצילום: מור פלג

 לביבות תירס טבעוניות

אנחנו לא תמיד משתמשים בכל הקלחים בחבילת התירס שקנינו. הנה פתרון כנגד איום הזמן המרחף מעליהן, שבסופו יתקבלו לביבות טעימות ופריכות.

כתבה וצילמה: מור פלג

רשימת מרכיבים:

4 קלחי תירס

חצי כוס קמח תירס
¾ כוס קמח עדשים (אפשר גם קמח חומוס אבל קמח עדשים טעים יותר)
חצי כוס קוואקר
¾ כוס מים

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

חצי כוס כוסברה / או פטרוזיליה קצוצה (והרי פתרון לעשבי תיבול שנשארו מחוץ למרק)

חצי צ'ילי טרי קצוץ (או יבש)

כפית שטוחה של מלח

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית פפריקה מעושנת

2.5 כפות שמן זית לתערובת
לא חובה: קמצוץ כוסברה יבשה טחונה, 2 כפות פשתן טחון, 2 כפות זרעי צ'יה

 הוראות הכנה:

נקו את קלחי התירס מכל הסיבים והעלים, וגלחו באופן שטחי (לא לעומק הקלח) את הגרגרים, כדי להימנע מסיבים וקליפות קשות ממרכז הקלח. לאחר מכן, עברו על הלקחים עם סכין בתנועת גילוח או קרצוף, כך שתוציאו את שאריות ליבת התירס ללא הקליפה.

בקערה ערבבו היטב את הקמחים עם המים, השמן והתבלינים – חשוב לוודא שאין גושים. הוסיפו לתערובת את הקוואקר וערבבו. הוסיפו את שאר המרכיבים (התבלינים ועשבי התיבול), והניחו לתערובת לעמוד כ-10 דקות. ובינתיים חממו את התנור ל-180 מעלות.
מדי פעם "לושו" את התערובת בידיים על מנת שהנוזלים יספגו היטב.

קחו מעט מהתערובת ביד ו"סחטו אותה" היטב עד שישתחררו מעט נוזלים.
התערובת תהיה יחסית פירורית ולא מגובשת, אך אל דאגה! בסופו של דבר הכל ייתפס ויחזיק את עצמו אחרי האפייה. אם היא אינה מחזיקה כמו בתמונה, הוסיפו לתערובת מעט קמח עדשים מדולל בטיפת מים.

הניחו את הלביבה על נייר אפייה שעליו מעט שמן זית, ושטחו אותה כך שתהיה מהודקת (אפשר גם לטגן).

הכניסו את התבנית לתנור שחיממתם למשך 15-25 דקות (תלוי בתנור). לאחר כ-10 דקות אפייה הפכו את הלביבות, אך אם הן עדיין רכות ולא מתהפכות בקלות המתינו עוד 5 דקות ונסו שוב.
מספר דקות לאחר שהפכתן אותן הן מוכנות לאכילה.
מומלץ לאכסן אותן בקופסה אטומה על מנת שלא תתייבשנה.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#

לעוד מתכונים של מור: http://pormeleg.kitchen/

https://www.facebook.com/pormeleg.kitchen/

 לביבות תירס טבעוניות

כתבה וצילמה: מור פלג

מתכון וצילום: מור פלג

אנחנו לא תמיד משתמשים בכל הקלחים בחבילת התירס שקנינו. הנה פתרון כנגד איום הזמן המרחף מעליהן, שבסופו יתקבלו לביבות טעימות ופריכות.

רשימת מרכיבים:

4 קלחי תירס

חצי כוס קמח תירס
¾ כוס קמח עדשים (אפשר גם קמח חומוס אבל קמח עדשים טעים יותר)
חצי כוס קוואקר
¾ כוס מים

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

חצי כוס כוסברה / או פטרוזיליה קצוצה (והרי פתרון לעשבי תיבול שנשארו מחוץ למרק)

חצי צ'ילי טרי קצוץ (או יבש)

כפית שטוחה של מלח

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית פפריקה מעושנת

2.5 כפות שמן זית לתערובת
לא חובה: קמצוץ כוסברה יבשה טחונה, 2 כפות פשתן טחון, 2 כפות זרעי צ'יה

 הוראות הכנה:

נקו את קלחי התירס מכל הסיבים והעלים, וגלחו באופן שטחי (לא לעומק הקלח) את הגרגרים, כדי להימנע מסיבים וקליפות קשות ממרכז הקלח. לאחר מכן, עברו על הלקחים עם סכין בתנועת גילוח או קרצוף, כך שתוציאו את שאריות ליבת התירס ללא הקליפה.

בקערה ערבבו היטב את הקמחים עם המים, השמן והתבלינים – חשוב לוודא שאין גושים. הוסיפו לתערובת את הקוואקר וערבבו. הוסיפו את שאר המרכיבים (התבלינים ועשבי התיבול), והניחו לתערובת לעמוד כ-10 דקות. ובינתיים חממו את התנור ל-180 מעלות.
מדי פעם "לושו" את התערובת בידיים על מנת שהנוזלים יספגו היטב.

קחו מעט מהתערובת ביד ו"סחטו אותה" היטב עד שישתחררו מעט נוזלים.
התערובת תהיה יחסית פירורית ולא מגובשת, אך אל דאגה! בסופו של דבר הכל ייתפס ויחזיק את עצמו אחרי האפייה. אם היא אינה מחזיקה כמו בתמונה, הוסיפו לתערובת מעט קמח עדשים מדולל בטיפת מים.

הניחו את הלביבה על נייר אפייה שעליו מעט שמן זית, ושטחו אותה כך שתהיה מהודקת (אפשר גם לטגן).

הכניסו את התבנית לתנור שחיממתם למשך 15-25 דקות (תלוי בתנור). לאחר כ-10 דקות אפייה הפכו את הלביבות, אך אם הן עדיין רכות ולא מתהפכות בקלות המתינו עוד 5 דקות ונסו שוב.
מספר דקות לאחר שהפכתן אותן הן מוכנות לאכילה.
מומלץ לאכסן אותן בקופסה אטומה על מנת שלא תתייבשנה.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#

לעוד מתכונים של מור: http://pormeleg.kitchen/

https://www.facebook.com/pormeleg.kitchen/

נגישות