יום צמצום בזבוז המזון 12.3 Food Waste Day

 The Natural Step ישראל יזם את יום צמצום בזבוז המזון (FWD) אשר יתקיים ב-12 במרץ.
היום יוקדש לבעיית בזבוז ואובדן מזון, ויצויין בשיתוף עם ארגונים עמיתים, ציבוריים ופרטיים, ברחבי הארץ. 

מטרת יום זה להעלות את המודעות לסוגיית בזבוז המזון ולעודד עשייה שתביא לצמצום בזבוז המזון לכל אורך שרשרת האספקה: מהשדה, דרך מפעלי הייצור, ההובלה, רשתות המזון, נקודות ההפצה וההסעדה ואצלנו בבית!

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק פעיל במקום העבודה, בבית או בקהילה.

איך מצטרפים?

  1. נרשמים בטופס למטה
  2. מקבלים מאיתנו חומרים שכוללים מיתוג, מידע ורעיונות בנושא. חלקם לשימוש חופשי וחלקם בתשלום.
  3. מקימים צוות פעולה לקראת יום צמצום בזבוז המזון ומקיימים סיעור מוחות על משמעות היום לארגון שלכם וכן על הפעולות האפשריות שהארגון יכול לקיים במסגרתו (ראו רעיונות לפעילויות)
  4. מזמינים חברים, מכרים, עובדים, שותפים
  5. משתפים אותנו בתוכניות שלכם לקראת היום עצמו. אנו נפרסם את התוכניות הצפויות על מנת ליצור חשיפה תקשורתית וציבורית.  

 

מגוון חומרים להורדה ושימוש חופשי
מעוניינים להתחיל לצמב"ז ביום יום? 12 טיפים ל12 במרץ ולכל יום

 

12 טיפים ל12 במרץ – ולכל יום אחר – להתחיל לצמצם בזבוז מזון:

  1. ניהול מלאי– דעו אילו מצרכים יש לכם בבית ותכננו את הארוחות בהתאם. הכינו רשימת קניות, לפי מה שחסר ובאמת צריך.
  2. היצמדו לרשימת הקניות– לא משתלם לקנות מזון שייזרק, גם אם הוא במבצע! האם באמת תאכלו אותו?
  3. קנו את הפירות והירקות המיוחדים – הם טעימים וטובים באותה מידה! כך תצילו מזון מלהיזרק רק בגלל צורה, צבע או גודל שאינם מושלמים.
  4. עשו FIFO (הראשון שנכנס הוא הראשון שיוצא) – אחסנו את המצרכים החדשים מאחור ואת הישנים מקדימה, הכי זמינים לשימוש.
  5. מקום ראשון – הכינו מקום קבוע ונגיש במקרר למזון שתאריך התפוגה שלו מתקרב, והשתמשו בו בהזדמנות הראשונה
  6. שמרו על טריות– אחסנו מוצרים רגישים בקירור של 1-5°c , השתמשו בכלי אחסון אטומים, הקפידו לסגור היטב אריזות
  7. הבנת תאריכי התפוגה – 'עדיף להשתמש לפני' ו'לשימוש עד' מופיעים על מוצרים שאינם רגישים. ניתן לצרוך גם לאחר התאריך! הפעילו שיקול דעת.
  8. יצירתיות במטבח– מרקים, תבשילים, ממרחים ושייקים הם פתרונות נפלאים לניצול מזונות טריים שהחלו להתעייף
  9. תאמו עם הילדים מה ירצו לאכול– בבית ובביה"ס, הכינו איתם את רשימת הקניות ומנו אותם לאחראים על הצמבו"ז הביתי!
  10. במזנון (במקום העבודה, אירוע או בית המלון) – עדיף לקחת מספיק ולהוסיף, מאשר לקחת הרבה ולזרוק!
  11. אמנות השימור  – הקפיאו, החמיצו, יבשו, כבשו, הכינו ריבה!
  12. שמרו לאח"כ– לא סיימתם את המנה במסעדה? בקשו לארוז! ואל תשכחו לאכול את זה אח"כ….
מה היה לנו ביום צמבו"ז 2019
  • יותר מ130 ארגונים בסך הכל
  • 5 יצרניות מזון ומשקאות
  • רשת שיווק מזון אחת
  • 5 גופים ממשלתיים
  • 2 גופים ביטחוניים – צה" והשב"ס
  • רשויות מקומיות, מועצות ויחידות סביבתיות – בהן עיריית תל אביב, כפר סבא, רמת גן, גבעתיים, מועצה אזורית חוף הכרמל, עיריית אשדוד, יחידה אזורית לאיכו"ס בשרון, עיריית חולון, עיריית ירושלים, יחידה סביבתית אזורית אצבע הגליל, ועדת איכות הסביבה כוכב-יאיר צור-יגאל, עיריית נס ציונה, מועצה אזורית רמת נגב, חברת התיירות של עיריית הרצליה – מרינה הרצליה, משכ"ל
  • התאחדות המלונות, מלונות דן וקיסר י-ם
  • 5 גופים אקדמיים
  • הצופים יעבירו פעילויות שונות ברחבי הארץ ולכך יצטרפו עוד מעל 15 יוזמות חינוכיות בנושא שיפעלו בבתי ספר וגנים.
  • יוניליוור, תנובה שיכון ובינוי, אפלייד מאטיריאלז יוצאים בקמפיין דברור מקיף לעובדים שלהם.
  • שטראוס וחממת הפודטק דה קיטשן יובילו איתנו אירוע צמבו"ז וחדשנות במטה שטראוס.

 סרטון סיכום שנת 2019! 

תמיכת נשיא המדינה ביום הצמבו"ז!
הצטרפו לאמנה האישית לצמצום בזבוז מזון

קבצים ותמונות נוספים להורדה לשימושכם

תערוכת איורים – הסיבות שבגללן אנו משליכים מזון

הצעה לפעילות: מדפיסים את האיורים ותולים ברחבי החדר. ליד כל  איור מוסיפים נייר. מזמינים את המשתתפים לסמן באמצעות עט או מדבקה את הסיבות המתרחשות אצלם בבית לבזבוז מזון. ניתן להשתמש כמעין סקר חווייתי בתרגילים לקבוצות.

לילדים צעירים: ניתן להדפיס ולאפשר צביעה וסיפור סיפורים על התמונות.

כתבו אלינו ל:  foodwastelab@thenaturalstep.co.il, או מלאו את הטופס הבא ואנו ניצור עמכם קשר!

אני רוצה להצטרף ליום צמצום בזבוז מזון !

12 + 4 =

יום צמצום בזבוז המזון

על ידי | נוב 30, 2018 |

צילומים: ענת פייזר                   עיצוב ובניית אתר: סטודיו שארפ , משקפיים ושפם מעצבים

נגישות