מתכון וצילום: עמרי פולק, בלוג שביתה איטלקית

פריטטה ירוקה ואוורירית

 כתב וצילם: עמרי פולק מהבלוג שביתה איטלקית

הנה רעיון לפריטטה מפונפנת שתציל ביצים שכמעט פג תוקפן וגם ירקות שכבר פחות כייף לשים בסלט.

רשימת מרכיבים:
*במתכון המקורי נעשה שימוש בתרד וממנגולד, אך למעשה ניתן להשתמש בשלל הירוקים, הירקות והגבינות שיושבים לכם במקרר כך סתם.
15 גרם חמאה או 15 מ"ל שמן זית
4 ביצים
2 עלי מנגולד קצוצים גס
רבע חבילת עלי תרד קצוצים גס
30 מ"ל רוויון
מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:
טורפים קלות את הביצים בקערה, מוסיפים רוויון, מתבלים במלח ופלפל ולבסוף מכניסים גם את המנגולד והתרד.
ממיסים חמאה או מחממים שמן זית על אש בינונית, ושופכים אל המחבת את התערובת.
לאחר שתיים שלוש דקות של טיגון, מנערים קלות את המחבת כדי להפריד ממנה את הפריטטה, הופכים ומטגנים את הצד השני לשתי דקות נוספות.

העבירו את הפריטטה לצלחת, ואכלו עם סלט ירקות או לחם.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של עמרי:
https://shvitaitalkit.wordpress.com/

https://www.facebook.com/shvitaitalkit/

פריטטה ירוקה ואוורירית

 כתב וצילם: עמרי פולק מהבלוג שביתה איטלקית

מתכון וצילום: עמרי פולק, בלוג שביתה איטלקית

הנה רעיון לפריטטה מפונפנת שתציל ביצים שכמעט פג תוקפן וגם ירקות שכבר פחות כייף לשים בסלט.

רשימת מרכיבים:
*במתכון המקורי נעשה שימוש בתרד וממנגולד, אך למעשה ניתן להשתמש בשלל הירוקים, הירקות והגבינות שיושבים לכם במקרר כך סתם.
15 גרם חמאה או 15 מ"ל שמן זית
4 ביצים
2 עלי מנגולד קצוצים גס
רבע חבילת עלי תרד קצוצים גס
30 מ"ל רוויון
מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:
טורפים קלות את הביצים בקערה, מוסיפים רוויון, מתבלים במלח ופלפל ולבסוף מכניסים גם את המנגולד והתרד.
ממיסים חמאה או מחממים שמן זית על אש בינונית, ושופכים אל המחבת את התערובת.
לאחר שתיים שלוש דקות של טיגון, מנערים קלות את המחבת כדי להפריד ממנה את הפריטטה, הופכים ומטגנים את הצד השני לשתי דקות נוספות.

העבירו את הפריטטה לצלחת, ואכלו עם סלט ירקות או לחם.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של עמרי:
https://shvitaitalkit.wordpress.com/

https://www.facebook.com/shvitaitalkit/

נגישות