מתכון וצילום: רותם ליברזון, בלוג טיפול בבישול

עוגת ליים ומנגו

כתבה וצילמה: רותם ליברזון מהבלוג טיפול בבישול

קניתם שלושה מנגואים יפים ומלאי ריח אצל הירקן, שמתם אותם במקרר והספקתם לאכול רק שניים, השלישי נותר על המדף הקר וכשהבחנתם בו שוב הוא כבר היה רך מדי… מה עושים? במקום לזרוק מכינים עוגה מרעננת לקפה של הבוקר.

רשימת מרכיבים:
5 ליים מופרדים למיץ וגרדה – (ניתן להשתמש בליים שהחל להתכווץ, ואפשר גם להחליף את הליים בלימון)
4 ביצים (זו גם הזדמנות להשתמש בביצים שעוד רגע תוקפן פג)
כוס סוכר
1 יוגורט
200 גרם חמאה מומסת
2 כוסות קמח תופח
מנגו בשל חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
לזיגוג:
100 גרם אבקת סוכר
4 כפות מיץ ליים
כף גרידת ליים
1 כף מים (במידת הצורך)

הוראות הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב את הסוכר והחמאה עד קבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לאט ובהדרגה את הביצים, ולאחר מכן את היוגורט, מיץ מ-4 ליים וכף גדושה של גרדת ליים. לבסוף מוסיפים את הקמח, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת הומוגנית.
שופכים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומקומחת (ניתן גם לפזר עליה סוכר במקום קמח).
מניחים על הבלילה את קוביות המנגו, ומכניסים לתנור שכוון לחום של 180 מעלות ל-50 דקות עד שעה (עד שקיסם יוצא יבש והעוגה מעט שחומה בקצוות).
הזיגוג – בסיר קטן שמים את מיץ הליים ואבקת סוכר, ומבשלים על אש קטנה כחמש דקות עד לקבלת סירופ סמיך (אם צריך לדלל ניתן להוסיף כף מים). מוסיפים את יתרת גרדת הליים ושופכים על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור ועדיין חמה.
מקשטים במעט גרדת ליים ומכינים כוס קפה.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של רותם:

https://rotteml.com/
https://www.facebook.com/RottemL

 

עוגת ליים ומנגו

כתבה וצילמה: רותם ליברזון מהבלוג טיפול בבישול

מתכון וצילום: רותם ליברזון, בלוג טיפול בבישול

קניתם שלושה מנגואים יפים ומלאי ריח אצל הירקן, שמתם אותם במקרר והספקתם לאכול רק שניים, השלישי נותר על המדף הקר וכשהבחנתם בו שוב הוא כבר היה רך מדי… מה עושים? במקום לזרוק מכינים עוגה מרעננת לקפה של הבוקר.

רשימת מרכיבים:
5 ליים מופרדים למיץ וגרדה – (ניתן להשתמש בליים שהחל להתכווץ, ואפשר גם להחליף את הליים בלימון)
4 ביצים (זו גם הזדמנות להשתמש בביצים שעוד רגע תוקפן פג)
כוס סוכר
1 יוגורט
200 גרם חמאה מומסת
2 כוסות קמח תופח
מנגו בשל חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
לזיגוג:
100 גרם אבקת סוכר
4 כפות מיץ ליים
כף גרידת ליים
1 כף מים (במידת הצורך)

הוראות הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב את הסוכר והחמאה עד קבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לאט ובהדרגה את הביצים, ולאחר מכן את היוגורט, מיץ מ-4 ליים וכף גדושה של גרדת ליים. לבסוף מוסיפים את הקמח, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת הומוגנית.
שופכים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומקומחת (ניתן גם לפזר עליה סוכר במקום קמח).
מניחים על הבלילה את קוביות המנגו, ומכניסים לתנור שכוון לחום של 180 מעלות ל-50 דקות עד שעה (עד שקיסם יוצא יבש והעוגה מעט שחומה בקצוות).
הזיגוג – בסיר קטן שמים את מיץ הליים ואבקת סוכר, ומבשלים על אש קטנה כחמש דקות עד לקבלת סירופ סמיך (אם צריך לדלל ניתן להוסיף כף מים). מוסיפים את יתרת גרדת הליים ושופכים על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור ועדיין חמה.
מקשטים במעט גרדת ליים ומכינים כוס קפה.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של רותם:

https://rotteml.com/
https://www.facebook.com/RottemL

 

נגישות