מתכון וצילום: גל ממליה, בלוג פתיתים

דלעת צלויה 

כתב וצילם: גל ממליה מהבלוג פתיתים

קניתם דלעת לתבשיל, נהניתם מהטעם הייחודי שלה ו..אופס אחרי שבוע גיליתם ששכחתם חתיכה ממנה במקרר. רגע לפני שאתם משליכים את הקוביה הרכה לפח יש לנו הצעה!

רשימת מרכיבים:
נתח דלעת רך
פלפל שחור גרוס
זרעי חרדל
זרעי כוסברה
קימל
שמן זית

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מנקים את הדלעת מזרעים ושוטפים היטב יחד עם הקליפה.
מרסקים יחד את כל התבלינים בעלי ומכתש, או בעזרת דופן הסכין על משטח חיתוך.
מעסים את הדלעת בשמן זית ומוסיפים את התבלינים בעזרת הידיים, ומשתדלים שהם יכסו כמה שיותר מבשרה.
מכניסים את הדלעת לתנור החם לכ-40 דקות עד שעה.
כאשר תוכלו להחדיר סכין חד לדופן הדלעת בקלות, העבירו את התנור לגריל בחום הגבוה ביותר ל-5 דקות. הוציאו אותה מן התנור רגע לפני שהתבלינים נשרפים. שלב זה ייתן לדלעת פריכות, ויבליט את טעמי התבלינים.
הוציאו את הדלעת מהתנור, הסירו את התבלינים היבשים ותנו לדלעת לנוח רבע שעה.
לאחר מכן חתכו אותה לפרוסות דקות, והגישו עם יוגורט ומלח גס.

*חשוב: אפשר לשנות את הרכב התבלינים לפי הטעם האישי, אך אל תוותרו על הפלפל השחור.
בנוסף, אל תפחדו מזרעי הכוסברה, טעמם אינו חזק כמו של העלים.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של גל היכנסו ל:

http://www.ptitim.com
https://www.facebook.com/Ptitim.Blog

 

דלעת צלויה 

כתב וצילם: גל ממליה מהבלוג פתיתים

מתכון וצילום: גל ממליה, בלוג פתיתים

קניתם דלעת לתבשיל, נהניתם מהטעם הייחודי שלה ו..אופס אחרי שבוע גיליתם ששכחתם חתיכה ממנה במקרר. רגע לפני שאתם משליכים את הקוביה הרכה לפח יש לנו הצעה!

רשימת מרכיבים:
נתח דלעת רך
פלפל שחור גרוס
זרעי חרדל
זרעי כוסברה
קימל
שמן זית

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מנקים את הדלעת מזרעים ושוטפים היטב יחד עם הקליפה.
מרסקים יחד את כל התבלינים בעלי ומכתש, או בעזרת דופן הסכין על משטח חיתוך.
מעסים את הדלעת בשמן זית ומוסיפים את התבלינים בעזרת הידיים, ומשתדלים שהם יכסו כמה שיותר מבשרה.
מכניסים את הדלעת לתנור החם לכ-40 דקות עד שעה.
כאשר תוכלו להחדיר סכין חד לדופן הדלעת בקלות, העבירו את התנור לגריל בחום הגבוה ביותר ל-5 דקות. הוציאו אותה מן התנור רגע לפני שהתבלינים נשרפים. שלב זה ייתן לדלעת פריכות, ויבליט את טעמי התבלינים.
הוציאו את הדלעת מהתנור, הסירו את התבלינים היבשים ותנו לדלעת לנוח רבע שעה.
לאחר מכן חתכו אותה לפרוסות דקות, והגישו עם יוגורט ומלח גס.

*חשוב: אפשר לשנות את הרכב התבלינים לפי הטעם האישי, אך אל תוותרו על הפלפל השחור.
בנוסף, אל תפחדו מזרעי הכוסברה, טעמם אינו חזק כמו של העלים.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של גל היכנסו ל:

http://www.ptitim.com
https://www.facebook.com/Ptitim.Blog

 

נגישות