מתכון וצילום: עמרי פולק, בלוג שביתה איטלקית

לזניה מחייכת עם קרם תירס ופטריות

כתב וצילם: עמרי פולק מהבלוג שביתה איטלקית

קלחי תירס שנשכחו במקרר, פטריות שהחלו להתכווץ בסלסלה. כל אלו יקבלו מענה במתכון נהדר וטעים ללזניה מזן חדש.

רשימת מרכיבים:
חבילת עלי לזניה
150 גרם גבינה מגוררת לבחירתכם
ארבעה קלחי תירס
50 גרם פרמז'ן מגוררת
חבילת פטריות פורטובלו
שני ענפי רוזמרין
מעט יין אדום
מעט שמן זית
מלח ופלפל

הוראות הכנה:
חותכים פטריות לפרוסות עבות.
מחממים מעט שמן זית במחבת על אש בינונית, ומניחים את הפטריות ועלי הרוזמרין מעליהן. לאחר כמה דקות – כשהמחבת חמה – מוסיפים מעט יין אדום ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הפטריות.
מקלפים את קלחי התירס, ומגלחים את הקלחים בעזרת סכין ישר לתוך סיר עד שהקלחים נותרים עירומים לגמרי.
מכסים את גרגרי התירס במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את הלהבה לאש בינונית ומבשלים עד שהתירס מתרכך – כחמש דקות. לאחר שהתירס רך, טוחנים אותו בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מרקם קרמי שאינו נוזלי מדי. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הפרמז'ן.
הרכבת המנה:
משמנים תבנית בינונית ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
ניתן לבשל את עלי הלזניה שתיים-שלוש דקות לריכוך קל. מניחים את העלים בתחתית התבנית ושופכים עליהם חצי מקרם התירס, מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה ומסדרים מעליהם את הפטריות, שוב מניחים שכבת עלים, ושופכים עליהם את יתרת קרם התירס ומעליו את עלי הלזניה הנותרים – סה"כ 4 שכבות עלים.
מפזרים מעל לשכבת העלים האחרונה את הגבינה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות. כשאתם מוציאים את התבנית מהתנור, חשוב להיות סבלניים ולתת ללזניה להצטנן מעט ולהתגבש.
למתכון

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של עמרי:

https://shvitaitalkit.wordpress.com/
https://www.facebook.com/shvitaitalkit/

לזניה מחייכת עם קרם תירס ופטריות

כתב וצילם: עמרי פולק מהבלוג שביתה איטלקית

מתכון וצילום: עמרי פולק, בלוג שביתה איטלקית

קלחי תירס שנשכחו במקרר, פטריות שהחלו להתכווץ בסלסלה. כל אלו יקבלו מענה במתכון נהדר וטעים ללזניה מזן חדש.

רשימת מרכיבים:
חבילת עלי לזניה
150 גרם גבינה מגוררת לבחירתכם
ארבעה קלחי תירס
50 גרם פרמז'ן מגוררת
חבילת פטריות פורטובלו
שני ענפי רוזמרין
מעט יין אדום
מעט שמן זית
מלח ופלפל

הוראות הכנה:
חותכים פטריות לפרוסות עבות.
מחממים מעט שמן זית במחבת על אש בינונית, ומניחים את הפטריות ועלי הרוזמרין מעליהן. לאחר כמה דקות – כשהמחבת חמה – מוסיפים מעט יין אדום ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הפטריות.
מקלפים את קלחי התירס, ומגלחים את הקלחים בעזרת סכין ישר לתוך סיר עד שהקלחים נותרים עירומים לגמרי.
מכסים את גרגרי התירס במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את הלהבה לאש בינונית ומבשלים עד שהתירס מתרכך – כחמש דקות. לאחר שהתירס רך, טוחנים אותו בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מרקם קרמי שאינו נוזלי מדי. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הפרמז'ן.
הרכבת המנה:
משמנים תבנית בינונית ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
ניתן לבשל את עלי הלזניה שתיים-שלוש דקות לריכוך קל. מניחים את העלים בתחתית התבנית ושופכים עליהם חצי מקרם התירס, מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה ומסדרים מעליהם את הפטריות, שוב מניחים שכבת עלים, ושופכים עליהם את יתרת קרם התירס ומעליו את עלי הלזניה הנותרים – סה"כ 4 שכבות עלים.
מפזרים מעל לשכבת העלים האחרונה את הגבינה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות. כשאתם מוציאים את התבנית מהתנור, חשוב להיות סבלניים ולתת ללזניה להצטנן מעט ולהתגבש.
למתכון

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של עמרי:

https://shvitaitalkit.wordpress.com/
https://www.facebook.com/shvitaitalkit/

נגישות