מתכון וצילום: רותם ליברזון, בלוג טיפול בבישול

ספנקופיטה (פשטידת תרד יוונית)

תרד הוא ירק נהדר, טעים, רענן וחשוב מכך הוא מקור מצוין לברזל. הנה פשטידה מלאת טעמים, שגם ניתן להקפיא עד לארוחה הבאה.

כתבה וצילמה: רותם ליברזון מהבלוג טיפול בבישול

רשימת מרכיבים:
חבילת עלי פילו מופשרים לחלוטין (חשוב להניח עליהם מגבת לחה כדי למנוע התייבשות)
שמן זית
2 חבילות עלי תרד שטופים וקצוצים גס
בצל גדול חתוך דק
4 שיני שום קצוצות דק
צ'ילי חריף לפי הטעם
חבילת גבינת פטה עיזים/כבשים (אפשר להשתמש בשאריות של גבינות דומות שיש במקרר – למשל בולגרית)
ביצה טרופה + כף יוגורט מעורבבים
מלח ופלפל

הוראות הכנה:
בתבנית חסינת חום מניחים 4 דפי פילו מוברשים במעט שמן זית אחד על גבי השני.
מערבבים את כל שאר החומרים של המלית בקערה ומתבלים במלח ופלפל, ומניחים את התערובת מעל דפי הפילו. את התערובת מכסים בעוד 4 דפי פילו המוברשים בשמן זית.
את עלי הפילו העליונים מברישים בביצה טרופה עם כף יוגורט, ומכניסים את הפשטידה לתנור שחומם ל-180 מעלות לחצי שעה או עד שהמאפה נעשה שחום.

מגישים פרוסה של הפשטידה עם ציזיקי וכוס אוזו.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של רותם:

https://rotteml.com/
https://www.facebook.com/RottemL

 

ספנקופיטה (פשטידת תרד יוונית)

כתבה וצילמה: רותם ליברזון מהבלוג טיפול בבישול

מתכון וצילום: רותם ליברזון, בלוג טיפול בבישול

תרד הוא ירק נהדר, טעים, רענן וחשוב מכך הוא מקור מצוין לברזל. הנה פשטידה מלאת טעמים, שגם ניתן להקפיא עד לארוחה הבאה.

רשימת מרכיבים:
חבילת עלי פילו מופשרים לחלוטין (חשוב להניח עליהם מגבת לחה כדי למנוע התייבשות)
שמן זית
2 חבילות עלי תרד שטופים וקצוצים גס
בצל גדול חתוך דק
4 שיני שום קצוצות דק
צ'ילי חריף לפי הטעם
חבילת גבינת פטה עיזים/כבשים (אפשר להשתמש בשאריות של גבינות דומות שיש במקרר – למשל בולגרית)
ביצה טרופה + כף יוגורט מעורבבים
מלח ופלפל

הוראות הכנה:
בתבנית חסינת חום מניחים 4 דפי פילו מוברשים במעט שמן זית אחד על גבי השני.
מערבבים את כל שאר החומרים של המלית בקערה ומתבלים במלח ופלפל, ומניחים את התערובת מעל דפי הפילו. את התערובת מכסים בעוד 4 דפי פילו המוברשים בשמן זית.
את עלי הפילו העליונים מברישים בביצה טרופה עם כף יוגורט, ומכניסים את הפשטידה לתנור שחומם ל-180 מעלות לחצי שעה או עד שהמאפה נעשה שחום.

מגישים פרוסה של הפשטידה עם ציזיקי וכוס אוזו.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של רותם:

https://rotteml.com/
https://www.facebook.com/RottemL

 

נגישות