מתכון וצילום: גל ממליה, בלוג פתיתים

ריבת יין

כתב וצילם: גל ממליה מהבלוג פתיתים

הזמנתם חברים ונשאר בקבוק יין פתוח? פתחתם יין למתכון שהייתם חייבים לנסות ונשאר כמעט בקבוק? נצלו את היתר להכנת ריבה!

מצרכים (הכמויות הן לכוס יין אחת המניבה כמות קטנה של ריבה, אם אפשרי הכפילו ואף שלשו כמויות):

1 כוס יין (השתמשו ביין שאתם אוהבים לשתות)
1 כוס + כף סוכר
2 כפות מיץ לימון
כף פקטין (פקטין ניתן למצוא בפירות, והוא החומר שגורם לריבות להקריש. מאחר ואנו הופכים נוזל גמור למוצר אנו תלויים בו. שוב לציין שניתן להשתמש בו גם להכנת ריבות מפירות שאין בהם די פקטין כמו תותים).

הוראות הכנה:
לוקחים סיר רחב ומוזגים אליו את היין, הסוכר ומיץ הלימון – מביאים לרתיחה.
מנמיכים מעט את האש ומבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי.
לאחר מכן מתחילים להוסיף את הפקטין, אך בהדרגה. אם תשפכו את כל הפקטין יחד הוא יהפוך לגושים קטנים. פזרו כל פעם כף אחת על פני שטח הנוזל, ובעזרת מקצפת ידנית ערבבו עד שהחומר נטמע והוסיפו את הכף הבאה.
ערבבו בלי הפסקה עד שהפקטין נמס ביין החם. כשתפסיקו לערבב ייווצר קרום מעל היין אך אל חשש הוא נמס בערבוב הבא ומראה שהפקטין מתחיל לעבוד.
כשהפקטין נעלם לגמרי מביאים את הסיר לרתיחה, הריבה הופכת ללבה מבעבעת. מערבבים עוד דקה וסוגרים את האש.
מילה לגבי סמיכות – כף פקטין לכוס יין תביא לריבה קלה למריחה במרקם ג'לי רוטט. אם אתם מעדיפים ריבה נוקשה יותר, אתם יכולים להוסיף עוד חצי כפית ולבחון אם מידת הסמיכות מתאימה לכם. הוספתם יותר מדי? חממו שוב את הריבה עם עוד קצת יין.
לאחר שהריבה מוכנה מזגו אותה לצנצנת מעוקרת.
איך מעקרים צנצנת? שימו צנצנת בכיור, מלאו אותה במים רותחים עד שהם נשפכים החוצה ואחרי 10 דקות הרימו אותה עם מלקחיים – שפכו את המים ונגבו.
הניחו לריבה בצנצנת להתקרר על השיש והכניסו למקרר ל-6 שעות להתמצקות.
הערה חשובה: במקרר הריבה תחזיק מעמד לנצח.
שדרוגים לריבה: אפשר להוסיף לסיר כל מיני טעמים שיכולים להיות מעניינים…
למשל: מקל וניל, קליפת תפוז, מקל קינמון, הל, רוזמרין, תימין, כוכב אניס, ציפורן, מוסקט, פלפל אנגלי, ג'ינג'ר ומרווה.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#
לעוד מתכונים של גל היכנסו ל:

http://www.ptitim.com
https://www.facebook.com/Ptitim.Blog/

נגישות