יצא מלוח מדי? נשרף קצת? ש-ט-ו-י-ו-ת!
קבלו דרכים לצַמְבֵּז בזמן הבישול ולהציל ארוחות שלמות!
הטריים ראשונים
קודם משתמשים במוצרים שתוקפם עומד לפוג או בירקות שעומדים לאבד את טריותם ורק בהמשך פותחים שימורים, גבינות או מוצרים שיכולים להמתין לכם עוד הרבה זמן.
כמעט בתוקף
לא צריך להילחץ מתאריך תפוגה – בהרבה מוצרים מדובר על "עדיף לפני" ולא "לשימוש עד". מוצרים שמסומנים ב"עדיף לפני" יכולים להיות טובים לאכילה גם בימים שלאחר התאריך המופיע על האריזה. סמכו על העיניים והאף שלכם.
שימוש חוזר
הפסטה עייפה ולא מלהיבה את בני הבית? נסו להעניק לה רוח רעננה בדמות פשטידה מעניינת. העוגה יצאה חסרת טעם? הכינו ממנה כדורי שוקולד מתקתקים.
טעמים משדרגים
ירקות ומאכלים מבושלים שיצאו תפלים תמיד יכולים להפוך למרקים או רטבים. העבירו אותם לבלנדר והוסיפו טעמים חדשים – מרק, חלב, שמנת, גזר, כרובית או תפו"א.
תקן זאת בעצמך
המרק יצא מלוח מדי? הוסיפו חומץ, מיץ לימון או סוכר חום. גם דילול במים, הוספת עגבניות מרוסקות או ציר מרק מהפריזר יועילו. הוסיפו תפוחי אדמה קלופים לסיר המרק שיקלטו חלק מהמלח ואז הוציאו אותם לפני ההגשה והכינו מהם פירה.
הזבל של האחר
אם שימוש חוזר במטבח פחות מדבר אליכם ואתם עדיין מצוידים באוכל מבושל מלפני יומיים, נסו לעניין את החברים בעבודה או השכנים, בקופסאות עם מזון מבושל. לא תאמינו כמה אנשים יעריכו אוכל מבושל ביתי ואיכותי.
שרופים על הטעם הזה
תחתית התבשיל נשרפה? הורידו את התבשיל מהאש, העבירו את החלק העליון שלו לסיר חדש וכסו אותו במטלית לחה למשך 10 דקות כדי לנטרל את הטעם השרוף. נסו להוסיף רוטב ברביקיו, צ'ילי או אחרים לשיפור התבשיל.
אומנות ההקפאה
רובינו לא משתמשים בכל כיכר הלחם ביום הקנייה, אז למה אנחנו שומרים עליה מוכנה לשימוש במחיר של אובדן הטריות? כדאי להתחיל להתרגל להוציא את הכמות שאנחנו צריכים מהמוצר ולהקפיא את כל השאר.
מתכונים
ואם כל אלו לא עזרו ועדיין נותרו לכם שאריות – בואו להתרשם ממגוון המתכונים שאפשר להכין
משאריות המזון שלנו!
לחצו כאן >>