רעיונות שיעזרו לילדכם ללמוד להעריך את המזון מגיל צעיר!
הרצאה במתנה ממתינה לכם בסוף העמוד!
גינת חמד
נצלו שטחים על הגג או בגינה הקהילתית כדי לגדל ביחד עם הילדים, ירקות שיוכלו לשמש אחר כך לבישול ביתי. כך תוכלו להראות לילדים מהם המשאבים הדרושים לגידול מזון ובכך לפתח ערכיות כלפי המזון שלנו.
מתנדבים עם הילדים
דרך נוספת ללמד ערכיות מזון בקרב ילדים היא לקחת אותם לפעילות התנדבותית במקום המאפשר קטיף ואיסוף פירות וירקות. אפשר גם להתנדב ב"פרויקט לקט" לאיסוף מזון לנזקקים ממסעדות בסוף היום.
למידע נוסף לחצו כאן
לא מעמיסים
השאיפה של רוב ההורים היא שהילדים יסיימו בכל ארוחה צלחת אוכל מגוונת, אך בפועל, כמה ארוחות הסתיימו כשצלחת עמוסת אוכל נזרקה לפח? התאימו את ההיצע על הצלחת לכמויות שהילד אוכל ולא לשאיפות שלנו.
שעת בישול
הזמינו את הילדים להצטרף אליכם למטבח כשאתם מכינים עוגת בננות מבננות שהשחירו, עוגה מחלב חמוץ או מטבוחה מעגבניות שמנות ומעט רכות. בדרך זו הם יוכלו לראות כיצד מרכיבים פחות אטרקטיביים הופכים למאכלים טעימים במיוחד.
דוגמה אישית
ילדים לומדים כיצד להתנהג בעיקר דרך המסרים שאנחנו מעבירים להם. אם מצד אחד הם רואים אותנו זורקים את תכולת הסיר שעמד במקרר, ומצד שני בארוחות במלון מעמיסים צלחות שבמהרה יהפכו לפסולת, זה המסר שיעבור.
קניות עם הילדים
בעידן האונליין חלקנו בקושי מגיעים לחנויות או לסוּפּר, אך כשכן הולכים כדאי לצרף אלינו את הילדים. מומלץ להראות שגם הירקות והפירות הפחות יפים יתאימו לסלט שלנו ואפילו לקחת מוצרים שתוקפם קרב, בעיקר אם אנחנו מתכננים לבשל איתם היום או מחר.