top of page
עובדות ונתונים על צריכת ובזבוז מזון בישראל ובעולם
Facts and data about food consumption and food waste in Israel and around the world
בזבוז מזון בישראל
ישראל מייצרת מידי שנה כ־2.4 מיליון טונות פסולת מזון - כשליש מהייצור המקומי. 50% מהמזון שנזרק ראוי למאכל אדם ומגיע לאשפה עקב דפוסי התנהגות שגויים, חוסר מודעות, הרגלי הקנייה שלנו וכדומה.
37%
מהיקף הייצור המקומי נזרק לאשפה
21.3 מיליארד ש"ח
ערכו הממוצע של מזון אבוד
6,900 ש"ח
ש"ח בשנה, לכל משק בית בישראל, זהו חלקו של אובדן המזון ביוקר המחיה
1,152 ק"ג
מזון אבוד בממוצע בשנה למשפחה בת 4 נפשות
1.89 מיליון ש"ח
העלות הסביבתית מאובדן מזון במשקי בית
6%
מפליטות גזי החממה בישראל מקורן באובדן מזון
2.5 מיליון טונות
משקל אובדן המזון בישראל בשנת 2021
8.8 מיליארד ש"ח
היקף אובדן המזון בצריכה הביתית לשנת 2021
1/3
מהפסולת הביתית בישראל מורכב ממזון אבוד
בשנים האחרונות מסתמנת תופעת בזבוז המזון כבעיה עולמית המובילה לאובדן עצום של משאבי סביבה, חברה וכלכלה. עבור משק בית ממוצע, מדובר על אובדן של אלפי שקלים וזאת בזמן ש־500,000 משפחות בישראל סובלות מאי־ביטחון תזונתי. החדשות הטובות הן שעם קצת מודעות ונכונות נוכל לצמצם את בזבוז המזון בישראל.
סקרנים?
הינה מספר טיפים לצִימְבּוּז >>
In recent years, the phenomenon of food waste has emerged as a global problem, which causes huge loss of environmental, social and economic resources. For the average household, this is a direct loss of thousands of NIS at a time when 500,000 families suffer from food insecurity in Israel. The good news is that with a little awareness and willingness we can reduce food waste in Israel.
What can we do? Helpful tips
bottom of page