top of page
זוד ידיים מחיקות אבוקדו בשל

עובדות ונתונים על צריכת ובזבוז מזון בישראל ובעולם

Depositphotos_383103192_XL A_edited_edited_edited.jpg

Facts and data about food consumption and food waste in Israel and around the world

בזבוז מזון בישראל

ישראל מייצרת מידי שנה כ־2.4 מיליון טונות פסולת מזון - כשליש מהייצור המקומי. 50% מהמזון שנזרק ראוי למאכל אדם ומגיע לאשפה עקב דפוסי התנהגות שגויים, חוסר מודעות, הרגלי הקנייה שלנו וכדומה.

אייקון של פח אשפה גדול ברחוב

37%

מהיקף הייצור המקומי נזרק לאשפה

אייקון של תפוח אכול וקליפת בננה

21.3 מיליארד ש"ח

ערכו הממוצע של מזון אבוד

אייקון של פח רחוב גדול

6,900 ש"ח

ש"ח בשנה, לכל משק בית בישראל, זהו חלקו של אובדן המזון ביוקר המחיה

אייקון של פח אשפה ביתי

1,152 ק"ג

מזון אבוד בממוצע בשנה למשפחה בת 4 נפשות

אייקון של פח מחזור

1.89 מיליון ש"ח

העלות הסביבתית מאובדן מזון במשקי בית

אייקון של מפעל פולט עשן מהארובה

6%

מפליטות גזי החממה בישראל מקורן באובדן מזון

אייקון של משאית שבל

2.5 מיליון טונות

משקל אובדן המזון בישראל בשנת 2021

אייקון של שקית זבל בפח

8.8 מיליארד ש"ח

היקף אובדן המזון בצריכה הביתית לשנת 2021

אייקון של בית עם עציץ בתוכו

1/3

מהפסולת הביתית בישראל מורכב ממזון אבוד

בשנים האחרונות מסתמנת תופעת בזבוז המזון כבעיה עולמית המובילה לאובדן עצום של משאבי סביבה, חברה וכלכלה. עבור משק בית ממוצע, מדובר על אובדן של אלפי שקלים וזאת בזמן ש־500,000 משפחות בישראל סובלות מאי־ביטחון תזונתי. החדשות הטובות הן שעם קצת מודעות ונכונות נוכל לצמצם את בזבוז המזון בישראל.

סקרנים?
הינה מספר טיפים לצִימְבּוּז >>

In recent years, the phenomenon of food waste has emerged as a global problem, which causes huge loss of environmental, social and economic resources. For the average household, this is a direct loss of thousands of NIS at a time when 500,000 families suffer from food insecurity in Israel. The good news is that with a little awareness and willingness we can reduce food waste in Israel.

What can we do? Helpful tips 

bottom of page